Mayıs 28, 2013

Portakallı Kek


Benim gibi her gün beslenme çantası hazırlayan anneler bilir. Her hafta bir gün kek günü, sürekli kek yapmak gerekiyor. İnsan 'bu kez nasıl bir kek yapsam' diyor. Her seferinde aynı tarifi yapmaktan sıkılıyor. 

Portakallı tarife gelirsek;
3 yumurta ile 1,5 su bardağı toz şekeri çırpıyoruz. 150 ml zeytinyağı, 150 ml portakal suyu, 1 portakal kabuğu rendesi, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı tarçın, 1 paket kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz. Yaklaşık 3 su bardağı un ilave ederek klasik kek hamuru kıvamını elde ediyoruz. Hamurun yarısını yağlanmış kalıba döküp kalan yarısına 3 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştırarak kalıba ilave ediyoruz. 165 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder