Mayıs 15, 2013

İncirli Tatlı

Bu hafta sonu akraba toplantısı yaptık. Tahmin edeceğiniz gibi pek çok lezzetli ikram vardı fakat Ayşe'nin yaptığı incirli tatlı açık ara önde idi. Tabi sizlerle paylaşmak için hemen tarifini aldım.


Malzemeler:

6-7 adet kuru incir (yarım saat suda ıslatılıp küçük küpler halinde doğranmış)
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz az un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz

Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya, incir ve fındığı ekleyip karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz hamuru büyük dikdörtgen borcama döküp kek gibi pişiriyoruz. Hamuru ince olursa endişelenmeyin çünkü pişince kabaracak. Aksi taktirde muhallebinin altında kalan hamur çok kalın olur.

Kek piştikten sonra 1,5 - 2 su bardağı suyun içine 1 yemek kaşığı granül kahve ve 2 yemek kaşığı şeker ile hazırladığımız şurubu ılık kekin üzerine döküyoruz. ( Şurup kaynatmadan yapılıyor.)

Kreması : Toz halinde karıştırdığımız 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket vanilya ve 6 yemek kaşığı şekeri 1 litre süt ile muhallebi gibi pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz. Ocaktan aldığımız muhallebi biraz ılınınca içine 1 paket krem şanti döküp çırpıyoruz. Soğuduktan sonra kekimizin üstüne döküyoruz. Üzerini tercihinize göre tarçın, kakao veya Hindistan cevizi ile süslüyoruz. Ben tarçınlısını yedim, çok yakışmıştı.

Eğer vaktiniz varsa bir gece buzdolabında beklemesi daha iyi oluyormuş. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder