Mayıs 28, 2013

Çikolata Parçalı Kurabiye







Bugüne kadar birkaç farklı damla çikolatalı kurabiye tarifi denedim, içlerinde en lezzetlisi sonuncusu oldu. Hatta kurabiye sevmeyen eşim bile çok güzel olmuş diyerek yedi. Siz de bu cookie tarifini güvenerek deneyebilirsiniz.

Tarife gelirsek;
200 gram yumuşak tereyağını mikser ile 2 dakika çırpıyoruz. 1 su bardağı toz şeker ve 1 paket vanilya ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Sonra teker teker karıştırarak 2 yumurta ekliyoruz. Karıştırmaya devam ederek 2,5 - 3 su bardağı un ilave ediyoruz. Son olarak 1 su bardağı dövülmüş fındık ve 50 gram damla çikolata ekliyoruz. Hamurun kıvamı kaşıkla alınacak şekilde oluyor.



İyice karıştırılmış hamuru yemek kaşığı yardımıyla alıp ikinci bir kaşık yardımıyla tepsiye sıyırıyoruz.  Üzerini düzeltmiyoruz. Kurabiyelerin görünümü biraz düzensiz olmalı. Hatta ben bu aşamada kızlarımdan yardım aldım. Zaten çok düzgün olmaları gerekmediğinden hem çocuklar mutlu oldu, hem de işim kolaylaştı.


Tüm hamuru tepsiye yerleştirdikten sonra 160 dereceye ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişiriyoruz. Üzerleri hafif pembeleşiyor, fazla kızarırsa sertleşir. Soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder