Şubat 12, 2013

Origami ile Kutu Yapımı



Çocukların gelişiminde oyuncakların rolü çok önemlidir. Oyuncak bebekler, çocuğun hayal dünyasını geliştiren oyuncaklar arasında yer alır. Bu sayede çocuklar kendi oyun dünyasını kurar. Bebeklerini giydirir, onları birbirleriyle konuşturur. İyi güzel de bu oyuncaklar nasıl toplanır ve bu küçük parçalar kaybolmadan nerde saklanır?


Kız çocuğu sahibi olanlar Polly Pocket ı bilirler. Adından da anlaşılacağı üzere bu oyuncak bebekler parmak kadar, e kıyafetleri de minik minik... Polly'nin eşyalarını kaybetmeden saklamak için karton kutular yaptık.

Önce kartondan kare bir parça kesiyoruz. Bu karenin merkezini buluyoruz. (Pratik olarak köşeleri birleştiren çizgilerin birbirini kestiği nokta merkezdir.) Önce dört köşeyi merkezde birleştirerek kat izleri oluşturuyoruz. Sonra kenarları tekrar orta da birleştirerek kat izleri oluşturuyoruz ve yukarıdaki diyagramda gösterildiği üzere bu izleri kullanarak kutumuzu oluşturuyoruz.



Aynı uygulamayı öncekinden yaklaşık 1 cm daha büyük bir kartonla daha yaparak kapak oluşturdum. Ayrıca katlama işi bitince içinin temiz görünmesi için kare bir karton keserek içlerini kapladım. Artık Polly ve arkadaşlarının kıyafetleri güvende :)



Tabi bebeklerin ve minik kutuların yeri de yapışkanlı kağıt ile kaplanan büyük kutu... 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder