Malzemeler:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 250 gr tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
Yoğurt, yumuşak tereyağ, pudra şekeri, vanilya, elenmiş un ve kabartma tozunu yoğuruyoruz. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açıp ağzı geniş bir su bardağı ile kesiyoruz. Biraz açıp genişlettikten sonra bir tarafına hazırladığımız elmalı içi koyuyoruz, diğer tarafına bıçak ile çizik atıyoruz. Rulo yapıp ay şekline getiriyoruz. 175 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Yapım aşaması fotoğrafları aşağıda yer almaktadır efendim.
Afiyet olsun.
süper olmuş ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTarifinizi görünce hemen yaptım,şuan fırındalar :) Sizinkiler daha güzel görünüyor,ben çizgileri sanırım az attım yada hamurları az büyükttüm
YanıtlaSilBugün denedim. Çok lezzetli oldular. Tarif için teşekkürler.
YanıtlaSil