Ocak 23, 2013

Havuçlu Bonbon

Hem hafif hem de yapımı kolay bir tatlıdır. Bu tatlının birçok farklı tarifini bulabilirsiniz ama bence en önemli noktalardan biri kullanılan yağ. Bazı tariflerde tereyağ yerine margarin kullanılıyor, bazı tariflerde ise yağ miktarı çok fazla oluyor. Benim denediklerim arasından en beğendiğim tarifi sizinle paylaşıyorum.



Malzemeler:
  • 1 kg havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 50 gr tereyağ
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Hindistan cevizi
Havuçlar rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra bir tavaya konup üzerine şeker eklenir, suyunu çekene kadar pişirilir. Havuçlar ılıyınca ceviz, tereyağ, robotta un haline getirilmiş bisküviler ve tarçın ilave edilerek iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Bir tabağa hindistan cevizi koyup, hazırlanan toplar hindistan cevizine bulanır ve servis tabağına dizilir. İsteğe bağlı olarak toz fıstık, kakao veya toz bademe de bulanabilir. Her topa bir kürdan batırılıp servis yapılır.

Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder