Ocak 24, 2013

Çıtır Tavuklu Salata

Yaptığım aile toplantılarının vazgeçilmezidir çıtır tavuklu salata. Herkes tarafından beğenilir ve hem doyurucudur, hem de sağlıklıdır. Tek başına bir öğün olarak bile tüketilebilir.



Tarifi şöyle:

Kemiksiz tavuk etlerini ( tercihen kalça ) önce una sonra tuz ve baharat ile çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayarak, az sıvıyağ konmuş teflon tavada pişirelim.

Yeşil salata kısmını 1 göbek salata (iceberg), bir tutam yeşil soğan, bir tutam maydanoz, bir tutam yeşil nane ve bir tutam roka ile hazırlayalım. Zeytinyağı, tuz ve limon ile tatlandıralım.

Üzerine küp küp keserek fırınladığımız birkaç dilim tost ekmeğini, çıtır tavukları ve kokteyl domatesleri koyarak servis edelim. ( Benim kokteyl domateslerim biraz iriydi :) Daha küçük domatesler daha şık bir görüntü verir.)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder