Eylül 23, 2013

Peynirli Rulo Poğaça

Bilindiği üzere "beslenme çantası" sezonu açıldı. Evde uzun zamandır pişmeyen kekler poğaçalar için faaliyete geçtim. Kızımın yemesi için o neyi seviyorsa onu koymaya çalışıyorum, yoksa gittiği gibi geri geliyor. Bu hafta  menüde daha önce şurada tarifini verdiğim elmalı kek ve içinde maydanoz olmayan peynirli poğaça vardı. 



Poğaçanın tarifi şöyle;

2-3 su bardağı unu eleyip maya ile karıştırıyoruz. Bir tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 yumurta, 1 çay bardağı ılık süt, 1 çay bardağı yoğurt ve yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyip yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakıyoruz. 


Mayalanmış hamuru Tezgahın üzerinde elimizle açıyoruz. Sonra içi yayıp rulo yapıyoruz. İçine istediğiniz her şeyi koyabilirsiniz. Orjinal tarif kaşar peynirli ama ben kızımın isteği üzerine beyaz peynir kullandım.




Rulo yapılmış hamuru 16 eşit parça olacak şekilde kesiyoruz. Tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.  Üzerine susam ya da çörek otu serpilebilir.





Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder