Haziran 20, 2013

Galeta Unlu Börek



Takip edenler hatırlar, şurada Baby Shower yaptığımız arkadaşımız Fatma'ya bebek görmeye gittiğimizde yapmış olduğu ve yiyen herkesin çok beğendiği böreğin tarifini hemen almıştım. Ben de denedim, gerçekten lezzetli bir börek oldu. Tavsiye ederim.

Malzemeler:
1 kg yufka
200gr. tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt

İçi, 4 orta boy patatesi haşladıktan sonra ezip tuz ve karabiber ile tatlandırarak yapılıyor.

Böreğin yapımı ise çok kolay. Önce tereyağını ılık süt-sıvıyağ karışımı içinde eritiyoruz. Yufkaları 8'e bölüyoruz. Bir üçgen parçayı yağ karışımı ile ıslatarak ikinci üçgen parçayı üzerine koyuyoruz. Biraz daha yağ karışımı sürüp geniş tarafa iç koyup, klasik sigara böreği gibi sarıyoruz.




Sarma işi bittikten sonra börekleri hafifçe ıslatıp galeta ununa bulayarak tepsiye diziyoruz. 


200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Özellikle sıcak ikram edilmesi halinde nefis oluyor.
Ayrıca bu böreği sardıktan sonra derin dondurucuda saklayıp misafiriniz geleceğinde pişirebilirsiniz.


Tarif için Fatma'ya teşekkürler...






1 yorum: