Aralık 11, 2013

Mutlu Yıllar

Yeni yıla yaklaştıkça faaliyetler de ona göre şekilleniyor. Çocuklarımı mutlu etmenin, onlarla iyi vakit geçirmenin yollarından biri onlarla birlikte faaliyet yapmaktır. Kızlarım bana benzemiş, bu işleri çok seviyorlar. Sizin de çocuklarınız kesmeyi, yapıştırmayı, pırıltılı şeyleri seviyorsa bu kartı yapabilirsiniz.


Önce yeşil kartondan 10 adet kalp, kahverengi kartondan da 1 adet dikdörtgen kestik. Dikdörtgen tahmin ettiğiniz gibi ağacın gövdesi olacak. Gövdeyi yapıştırdıktan sonra 4 kalbi ters olarak yapıştırdık. Sonra sırasıyla yukarı doğru 3 kalp, 2 kalp ve en tepeye 1 kalp yapıştırdık. Kalplerin hafifçe üst üste gelmesine dikkat ettik. Sıra süslemeye gelince, biz pulları kullandık. Harfler de kırtasiye malzemeleri bölümünde, pırıltıların yanında 3lü olarak minik bir kavanozda satılıyor. Aslında bu aşamada yaratıcılığınız konuşturabilirsiniz. Mesela ağaç figürünü kumaştan, keçeden veya evadan yapabilir, süslemeleri evinizde bulabileceğiniz minik ponponlarla veya renkli kağıtlarla, iplerle yapabilirsiniz. Şimdiden herkese mutlu yıllar dilerim.

2 yorum:

  1. Çok güzel fakat pop up kartların sevgililer günü hariç mesela doğum günü gibi farklı şekillerinden var mı?Çünkü ödevimiz tebrik kartı hazırlamak.Ancak başka bir şey lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi, çok farklı şekilleri var. Ben henüz denemedim ama şu adreste denemeyi istediğim bir kart modeli var. Dilerseniz ona bir göz atın : http://www.wikihow.com/Make-a-Birthday-Cake-Pop-up-Card-(Robert-Sabuda-Method)
      Kolay gelsin.

      Sil