Ocak 10, 2014

Zeytin Gözlü Ayıcık



Akşam eve gittiğimde ekşi mayalı ekmeğimizin kalmadığını hatırladım ve internette gezinirken rastladığım bir tarifi ekşi mayalı hamuruma uygulamaya karar verdim. Çocuklara "Kim ayıcıklı ekmek ister?" diye sordum ve sevinç nidaları ile karşılaştım. Daha önce şurada bahsettiğim hamurdan hazırladım ve resimdeki gibi şekillendirdim.


Gözlerini ve göbüşündeki düğmeleri çekirdeğini çıkardığım zeytinler ile yaptım ve üzerine yumurta sarısı sürerek mayalanmaya bıraktım.


170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saatte pişti, göbeği çatladı ve mis gibi de koktu. Çocuklar bayıldılar tabi ki.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder