Ekim 03, 2013

Bisküvili Muhallebi

Öncelikle bu tarifin çok hafif ve lezzetli bir tatlı olduğunu söylemeliyim. Ne zaman yapsam çok beğenilmiştir.


2 kahve fincanı (silme) unu 125 gr tereyağı ile hafifçe kavuruyoruz. Üzerine 1 litre sütü ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Pişmesine yakın 2 kahve fincanı şeker ve 1 paket vanilya ekliyoruz. Pişltikten sonra 5 - 10 dakika ( ne kadar sabredebilirseniz ) mikser ile çırpıyoruz. Çırpma işlemi daha sonra tatlının tepsiden daha kolay kesilerek çıkmasını sağlıyor.

Muhallebi piştikten sonra tepsinin tabanına kakaolu bisküvileri diziyoruz. Üzerine sıcak muhallebiyi döküyoruz. Soğuduktan sonra üzerine çikolata sos döküyoruz. Çikolata sosu 1 yumurta, 4 yemek kaşığı kakao, 4 yemek kaşığı pudra şekerini çırparak hazırlayabilirsiniz. Yumurta çiğ olmasına rağmen kesinlikle kokmuyor. Eğer yine de çiğ yumurta kullanmak istemezseniz hazır çikolata sosu veya şu tarifteki çikolata sosunu kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder