Ekim 03, 2013

Ağlayan Pasta

Gerçekten çook güzeldi. Hem ıslak kek kıvamında hem pasta görüntüsünde.



Tarife gelecek olursak;

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 fincan un
1 fincan süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

çikolata sosu için:
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket krem şanti

Islatmak için:
1 su bardağı süt

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Süt, un ve diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz. Yağlanmış pasta kalıbına döküp kek gibi pişiriyoruz. (Pasta kalıbınız yoksa yuvarlak borcamda da oluyor. Ben denedim. ) Kek piştikten sonra ,sıcakken üzerine kürdan veya küçük bir bıçak ile delikler açarak soğuk süt ile yavaş yavaş ıslatıyoruz.


Keki ikiye kesip hazırladığımız krem şantinin bir kısmını arasına kalanını üzerine sürüyoruz.



Son olarak üzerine soğumuş çikolata sosunu döküyoruz. Ben dekoratif çikolatalar ile süsledim. Siz de buna benzer bir süsleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder