Klasik börek tarifini bilen biliyordur ama bilmeyenler için bir kere de ben yazayım.
1 tepsi börek için;
1 kg yufka
1 bağ ıspanak
100 gr beyaz peynir
Yarım litre süt
1 yumurta
Yaklaşık 1 çay bardağı sıvıyağ
Ispanakları iyice yıkayıp kurutuyoruz ve ince ince doğruyoruz. Çiğ kullanacağımız için kurumuş olması böreğin hamur olmaması açısından önemli. Süt, sıvıyağ ve yumurta ile harcı hazırlıyoruz. Yağlanmış tepsiye 1yufka serip üzerini harç ile ıslatıyoruz. Bunu tekrarlayarak 3 yufkayı tepsiye yayıyoruz. Üçüncü yufkanın üzerini harç ile ıslattıktan sonra Önce ıspanağı serpiştiriyoruz, sonra hafifçe tuz ve karabiber serpiyoruz. Üzerine de beyaz peyiniri koyuyoruz.
Sonra kalan yufkaları da harç ile ıslatarak bitiriyoruz.
Tüm yufkalar bittikten sonra dilimleyip kalan harcı üzerine döküyoruz. Harcı tamamen çekene kadar bekletip 200 derecede pişiriyoruz. Streç filmle sarıp misafirinizin geleceği saate kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder