Şubat 15, 2013

Ay Çöreği


Hafta sonu kahvaltısında bahsettiğim Ay Çöreği tarifi sizlerle...


İç Malzemeler:
  • Yarım kahve fincanı süt
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı kakao
Hamur :
  • 100 gr tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
Un elenerek ortası açılır. Maya ve süt karıştırılarak eklenir. Sonra sırasıyla yağ, pudra şekeri ve yumurta da eklenerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurulur. üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.
Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak açılır. İç malzemelerini karıştırarak elde edilen içten konur ve sarılarak ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürüp tepsi mayası gelmesi için bir süre bekletilir.
175 dereceye ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder