Havuçlu Bonbon
Hem hafif hem de yapımı kolay bir tatlıdır. Bu
tatlının birçok farklı tarifini bulabilirsiniz ama bence en önemli noktalardan
biri kullanılan yağ. Bazı tariflerde tereyağ yerine margarin kullanılıyor, bazı
tariflerde ise yağ miktarı çok fazla oluyor. Benim denediklerim arasından en
beğendiğim tarifi sizinle paylaşıyorum.
Malzemeler:
Havuçlar rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra
bir tavaya konup üzerine şeker eklenir, suyunu çekene kadar
pişirilir. Havuçlar ılıyınca ceviz, tereyağ, robotta un haline getirilmiş
bisküviler ve tarçın ilave edilerek iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde
toplar yapılır. Bir tabağa hindistan cevizi koyup, hazırlanan toplar
hindistan cevizine bulanır ve servis tabağına dizilir. İsteğe bağlı olarak toz
fıstık, kakao veya toz bademe de bulanabilir. Her topa bir kürdan batırılıp
servis yapılır.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder