Haziran 20, 2013

Galeta Unlu Börek



Takip edenler hatırlar, şurada Baby Shower yaptığımız arkadaşımız Fatma'ya bebek görmeye gittiğimizde yapmış olduğu ve yiyen herkesin çok beğendiği böreğin tarifini hemen almıştım. Ben de denedim, gerçekten lezzetli bir börek oldu. Tavsiye ederim.

Malzemeler:
1 kg yufka
200gr. tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt

İçi, 4 orta boy patatesi haşladıktan sonra ezip tuz ve karabiber ile tatlandırarak yapılıyor.

Böreğin yapımı ise çok kolay. Önce tereyağını ılık süt-sıvıyağ karışımı içinde eritiyoruz. Yufkaları 8'e bölüyoruz. Bir üçgen parçayı yağ karışımı ile ıslatarak ikinci üçgen parçayı üzerine koyuyoruz. Biraz daha yağ karışımı sürüp geniş tarafa iç koyup, klasik sigara böreği gibi sarıyoruz.




Sarma işi bittikten sonra börekleri hafifçe ıslatıp galeta ununa bulayarak tepsiye diziyoruz. 


200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Özellikle sıcak ikram edilmesi halinde nefis oluyor.
Ayrıca bu böreği sardıktan sonra derin dondurucuda saklayıp misafiriniz geleceğinde pişirebilirsiniz.


Tarif için Fatma'ya teşekkürler...






Bebek Bezinden Motosiklet

Bebek bezi pastası modası şekil değiştirdi. Artık bezden pek çok değişik model yapılıyor. Biz de arkadaşlarımla motosiklet yapmaya karar verdik.


Gereken malzemeler; 40 adet bebek bezi, 1 adet biberon, bir çift çorap veya patik, 1 adet önlük,bir de çiçekçilerin çiçek sarmak için kullandıkları kağıt-bez.
Öncelikle bezlerin 20 tanesini resimde görüldüğü gibi çarkıfelek şeklinde yuvarlıyoruz.



Yuvarladığımız bezlerin etrafına paket lastiği geçirerek sabitliyoruz ve etrafını kurdele ile kaplayarak lastiği saklıyoruz.


Bu motosikletin bir tekeri olacak. Aynı şekilde diğer 20 bezden ikinci tekeri yapıyoruz. Daha sonra rulo yaptığımız kağıt bezleri kullanarak  önce birinci tekerin ortasındaki boşluktan, sonra ikinci tekerin ortasındaki boşluktan geçirip bezlerin üstünde birleştiriyoruz.



Biberon kullanarak yaptığımız farı yerleştiriyoruz.



Yine kağıt-bez ile tekerlerin üstünü kaplıyoruz. Ayrıca motosikletin direksiyonunu da kağıt-bez rulosundan yapıyoruz. Direksiyonun uçlarına patikleri geçirmeyi unutmayın!..


Üzerine bir ayıcık oturtun ve geziye başlayın...






Yine Bir Öğle Tatili, Yine Bir Baby Shower...



Canımız, arkadaşımız Ebru'nun doğum iznine ayrılmasına 1 hafta kaldı... Biz de arkadaşlarla toplandık ve ona bir veda partisi yapmaya karar verdik. Tabii ki önce bebek bezi pastası olmadan olmazdı. Bu kez farklı bir  tasarım denemeye karar verdik ve bu motosikleti yaptık. Yapım aşamalarına buradan bakabilirsiniz.


Katılan arkadaşların tümü yine hünerlerini göstermişlerdi. Öğle tatiline sıkıştırılmış bir Baby Shower ancak bu kadar güzel olurdu.



Ebru'ya hayırlı bir doğum, sağlıklı ve hayırlı bir oğul dileriz. Bir de bizi unutmamasını...